Surse din cadrul anchetei susțin faptul că șoferul microbuzului lovit de tren, luni seară, pe DN 2B, în județul Buzău, ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatele probelor biologice au evidențiat o alcoolemie de 0,25 gr/litru alcool pur în sânge. Viorel Lințeanu de circa 50 de ani, din Dumitrești, se afla la volanul microbuzului care preluase din Bihor 15 români care munceau în străinătate și se întorceau acasă. Șoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, pe raza județului Buzău, deși, potrivit martorilor, se aflau în funcțiune semnalele acustice și luminoase iar bariera era coborâtă. Microbuzul a fost izbit în plin de un tren, iar urmările au fost tragice: 4 persoane au murit (printre care un tânăr de 24 de ani și un bărbat de 36 de ani din comuna Nereju) și 12 au fost rănite, multe foarte grav (inclusiv șoferul) – în total 6 răniți din Vrancea. Oamenii legii au deschis pe numele șoferului un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Potrivit presei din Buzău, în momentul producerii tragediei, șoferul microbuzul ar fi vorbit la telefon și ar fi fost distras de gălăgia făcută de niște tinere pasagere și, din aceste motive, nu ar fi oprit la barieră. Mai mult, vrânceanul care a provocat accidentul mortal de pe DN2B, la trecerea peste calea ferată, a avut permisul de conducere reținut în vederea suspendării, după ce polițiștii din județ l-au depistat băut la volan, în luna februarie a acestui an. Pe 7 februarie, la un control de rutină, Viorel Linţeanu a fost testat alcoolscopic, stabilindu-i-se o concentrație de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare care l-a scăpat însă de dosar penal. Șoferul din Dumitrești a contestat, însă, procesul verbal al polițiștilor la Judecătoria Râmnicu Sărat și a obținut certificat de grefă în baza căruia și-a recuperat permisul de conducere până la soluționarea definitivă a cauzei. Pe 8 mai este primul termen în proces.

Articolul precedentVIDEO Cum „trag din greu” 15 muncitori pentru a astupa un șanț în Focșani: unii sparg semințe, alții citesc reviste
Articolul următorȘefii Parchetului Focșani vor pleca la unități de rang superior