Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației a declarat, vineri, că în săptămâna premergătoare reluării cursurilor se va face o analiză pe baza situației în acel moment din perspectivă epidemiologică, pentru a vedea dacă „ne putem permite să asigurăm prezența fizică în școli”.

„Sunt convins că Ministerul Sănătății va înțelege pentru că materialul pe care Ministerul Educației l-a transmis Ministerului Sănătății este foarte solid argumentat și sunt convins că răspunsul va fi pozitiv din partea Ministerului Sănătății, iar anunțul va fi făcut săptămâna viitoare.

Tot săptămâna viitoare, săptămâna premergătoare reluării cursurilor, așa cum s-a stabilit, vom avea o analiză pe baza situației în acel moment din perspectivă epidemiologică, pentru a vedea dacă ne putem permite să asigurăm prezența fizică în școli mai mult decât după scenariile verde-galben-roșu, plus cele două elemente pe care le-am precizat deja, fără condiționări de prezență pentru clasele terminale și prezență fizică pentru toți elevii din învățământul special”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Semestrul a fost extins cu o săptămână, o săptămână pe care o consider a fi foarte importantă, în condițiile în care acea săptămână va putea fi organizată cu prezență fizică, de preferință în toate școlile din România dacă situația epidemiologică va permite acest lucru, iar acea săptămână cu prezență fizică a devenit extrem de importantă pentru recuperarea unor pierderi care sunt extrem de mari la nivel educațional, nu numai în sistemul de educație românesc, în orice alt sistem de educație din lume această criză sanitară a generat pierderi educaționale. Prezența fizică, pentru moment, este singura care poate compensa aceste pierderi”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCine este ministrul Zero? Culisele statului paralel, ora 18:00
Articolul următorMircea Negulescu, dezvăluiri INCENDIARE despre președintele CJ Prahova. Noul baron local, mână în mână cu fostul – greaua moștenire și OTRAVA noii caracatițe