Cățeii sunt, de multe ori, pe bună dreptate, considerați parte din familia proprietarului, așa că beneficiază de atenție specială, inclusiv în ceea ce privește îngrijirea. Dar, înainte de toate, orice viitor proprietar de câine trebuie să știe cum să-și aleagă prietenul alături de care va sta mult timp. Pentru că, de multe ori, oamenii își aleg câinii sub impulsul de moment, fără să se gândească ce condiții îi vor putea oferi. Așadar, dacă locuiți în apartament, cel mai probabil veți evita să vă luați un Saint Bernard, de exemplu. Iată câteva sfaturi de la Geanina Pătrașcu, cosmetician la salonul de înfrumusețare a cățeilor – Beauty Dog Focșani.

Cum trebuie toaletați cățeii? Se ține cont de rasă, de vremea de afară (foarte cald sau foarte frig) sau îi toaletezi după cum cer stăpânii?
Îngrijirea blănii câinilor are o importanță deosebită în viața lor. Toți câinii, fie că au blana lungă sau scurtă, au nevoie de o anumită toaletare. Perierea și spălarea câinelui îi mențin pielea și blana sănătoase și fac viața alături de el mai plăcută.Pentru unii câini, îngrijirea profesională este un necesar absolut, în vreme ce pentru alții, o baie lunară și o ședință de periaj pe săptămână sunt suficiente. Fiecare rasă în parte se toaletează diferit, dar se ține cont, în primul rând, de ce dorește proprietarul. Eu, ca și cosmetician, pot da doar anumite sfaturi. Se ține cont, de asemenea, și de vremea de afară, nefiind indicată o tunsoare scurtă pe timp de iarna.
Cât durează o toaletare completă și ce presupune ea?
O toaletare completă presupune tuns, spălat, tăiat gheare, curățat urechiușe. Durata cosmetizării variază în funcție de fiecare cățel în parte. În general durează aproximativ 1h:30-2h pentru cățeii de talie mică și 2h-5h pentru cățeii de talie medie/mare.
Care este cea mai dificilă rasă din punct de vedere al supunerii la toaletare? Ai fost mușcată vreodată?
Eu, pană acum, m-am „înțeles” bine cu toți cățeii. Din punctul meu de vedere, nu rasa contează, cât temperamentul cățelului și cât de familiarizat este cu toaletarea, dar, cu răbdare, totul poate deveni plăcut. În acest moment lucrez la asta cu Jake, un tchiorny- terrier rusesc și suntem pe drumul cel bun.
Și, da, am fost mușcată de un bichon de 2 kg!
Ce sfaturi ai pentru viitorii proprietari de căței? Cum să-și aleagă cel mai bine rasa care i s-ar potrivi? Primirea unui câine în casă este un pas foarte important. Luați în considerare vârsta, rasa și temperamentul câinelui pe care vreți să îl alegeți. Odată cu talia, nivelul de energie, luați în considerare și necesitățile de îngrijire atunci când alegeți un câine. Toti sunt atrăgători, mai ales când sunt pui. În funcție de tipul de blană, noul companion ar putea fi întruchiparea perfectă a câinelui care trebuie doar spălat si uscat, sau s-ar putea sa aibă nevoie de periaj riguros zilnic și îngrijire profesională.
Așadar, alegerea viitorului prieten este esențială atunci când simțim nevoia să mărim familia. Un cățel care nu se simte bine în noul său cămin, deși patrupedele nu cer prea multe, în afară de dragoste, va deveni, treptat, stresat sau trist. De cele mai multe ori, însă, cățeii se vor simți bine dacă vor fi tratați corect și îngrijiți iar satisfacțiile nu vor întârzia să apară, pentru că un cățel va ști întotdeauna cum să întoarcă, necondiționat, dragostea pe care o primește.
Articolul precedentULTIMA ORĂ O nouă rețea de magazine de bricolaj va ajunge la Focșani
Articolul următorNU MAI ARE BANI LA PRIMĂRIE: edilul Focșaniului, Misăilă, nu renunță la taxa de habitat pentru focșăneni