Bugetele județean și municipal (Focșani) sunt departe de a fi îndestulătoare, dar chiar și așa, banii publici sunt distribuiți pentru salarii, în detrimentul investițiilor. Potrivit convocării ședinței de Consiliu Local Focșani, de pe 28 septembrie, primarul Misăilă propune tăierea drastică a secțiunii „investiții și dezvoltare” pentru a plăti salariile angajaților din primărie. Se iau bani de la parcuri, străzi și școli și se dau la salarii pentru aparatul funcționăresc din Primărie.

„Se iau bani de la investiții extindere Școala nr. 3 – 148.000 lei, de la Colegiul Unirea – 44.000 lei, de la amenajarea locurilor de joacă pentru copii în incinta grădinițelor – 150.000 lei, de la Capitolul Cultură, recreere și religie – 952.000 lei, de la reabilitarea Parcului ”Nicolae Bălcescu” – 20.000 lei, de la reabilitarea Parcului de la Teatru – 117.000 lei, de la proiectul de amenajare a unui loc de joacă pe strada Peneș Curcanu – 300.000 lei, de la reabilitarea locului de joacă din Grădina Publică – 515.000 lei, dar și din Capitolul Dezvoltare publică – 139.000 lei sau de la investiții la blocul de pe strada Măgura – 55.000 lei. Nici pe străzile din Focșani nu se va mai face nicio reparație pentru că sinecurile din PSD angajate de Misăilă țipă după bani!
De la Capitolul Transporturi de la bugetul local se taie 1,5 milioane lei, reabilitarea străzilor urmând a fi văduvită de o sumă de aproape 1,3 milioane lei. Cu alte cuvinte, șantierele din Focșani vor rămâne în stand by, în ciuda faptului că încă se mai poate lucra până la instalarea sezonului rece. Alți 650.000 lei se vor tăia de la DALI și studii pentru refacere străzi în oraș, pentru că, nu-i așa, în Focșani este ca-n palmă și ne permitem noi amânări la turnarea asfaltului! Prin acest tertip, Misăilă dă dovadă de incompetență și arată clar că promisiunile făcute focșănenilor, că vom avea noi străzi asfaltate, că ai noștri copii vor avea locuri de joacă moderne și sigure, că elevii vor învăța în școli la standarde moderne, toate sunt doar demagogie ieftină marca PSD! Nu, stimați focșăneni, administrația PSD nu e în stare nici să asfalteze, nici să facă parcuri și nici să repare bunurile comunității! Nu este în stare, dar vrea salarii care sar de suta de milioane de lei pe lună, pentru trio Misăilă-Mersoiu-Iorga și acoliții lor!Oare, dacă nu mai muncesc nimic pentru comunitate, până la sfârșitul acestui an, pentru ce să își mai încaseze salariile?”, acuză deputatul PNL Ion Ștefan.

Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea

De cealaltă parte, șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan, cumpără un nou autoturism la CJ, consilierii județeni fiind chemați să voteze aprobarea, în ședința de mâine.

 

Articolul precedentVIDEO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL – Accidentul de ieri, de pe E85, surprins de o cameră montată la bordul unei mașini
Articolul următorUMANITAR Haideți să-l salvăm pe Tibi!