Tensiunile interne din organizația PSD Bordești au răbufnit după decesul primarului Gheorghe Tătaru. În organizație era un conflict mocnit între apropiații primarului și consilierul Adrian Marinescu, fost viceprimar (care viza un nou mandat de viceprimar, intenție neagreată de colegii săi). Odată cu decesul edilului șef, tensiunile au ieșit la suprafață și nu s-au dezamorsat nici cu intervențiile pesediștilor de la Focșani. Cum localitatea nu mai avea primar, nu avea nici viceprimar, iar postul de secretar era deținut de un alt funcționar, consilierii s-au văzut nevoiți să aleagă un viceprimar, care să se ocupe de treburile administrative ale comunei. Rezultatul votului a fost unul surprinzător, dacă ne gândim la structura politică a CL Bordești: 5 consilieri PSD, 3 – PNL, 2- UNPR, 1 – ALDE. Consilierul PNL Adrian Gavrilă a obținut 7 voturi, față de doar 4 câte a luat consilierul PSD Adrian Marinescu, agreat de șefii PSD Vrancea.
Încă de la aflarea rezultatului votului s-a spus că ”trădătorii” vor fi excluși din partid și își vor pierde mandatul (”amenințare” transmisă de omul de bază al lui Oprișan, Constantin Guguianu). În luna decembrie 2018, PSD Vrancea a trimis Instituției Prefectului decizia de excludere din partid a unui număr de 4 consilieri locali din Bordești și de înlocuire a acestora cu supleanții de pe lista de candidați. Pe data de 8 ianuarie a.c., prefectul a emis ordinele privind încetarea mandatelor celor 4 aleși PSD. Între timp, trei dintre aceștia au contestat în instanță ordinul prefectului, cerând suspendarea aplicării dispoziției de încetare a mandatelor. Printre aceștia se numără și Iulian Tătaru, fiul fostului primar. Va urma, cu siguranță, o dispută pe proceduri și chichițe administrative și juridice, care ar putea prelungi punerea în aplicare a dispozițiilor prefectului de încetare a mandatelor.
Articolul precedentULTIMA ORĂ Serverul de la Înmatriculări Auto a picat
Articolul următorDemisionarul Guguianu, care l-a făcut pe Iohannis nazist, pierde funcția de șef al ATOP dar rămâne „parcat” la SC Parking Focșani