150 LEI PREMIU PENTRU FILMELE ȘI FOTOGRAFIILE CU CEI CARE ARUNCĂ GUNOAIE
Încă de la începutul activității sale, adminstrația Comunei Soveja și-a propus să aducă localitatea în lumea civilizată. Ori primul pas este acela de a avea o comună curată și frumoasă. O comună ca afară.
Mulți dintre locuitori au înțeles, cei mai mulți pun deșeurile din plastic și hârtie în coșurile amplasate în comună, scot gunoaiele menajere înainte de a sosi mașina…. Primăria a achiziționat și 1000 de pubele pentru gunoiul menajer care vor fi distribuite populației (cu o mică întârziere de câteva zile față de ziua programată), precum și saci pentru gunoiul selectiv.
Mai mult, am reușit să găsim și firma care ridică deșeurile selective astfel încât mașina localității să ridice doar pubelele cu gunoi menajer.
Acțiunile de igienizare, ajutorul dat dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor.
Începând de astăzi, 20 mai, PRIMĂRIA OFERĂ UN PREMIU DE 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice.
Acestea pot fi trimise la [email protected] sau mesaj pe inbox-ul paginii Primăria Soveja.
Avem nevoie de #Sovejacurată.
Potrivit Legii 195/2005, art. 96 alin. 1, „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spațiile publice, se arată într-un comunicat al Primăriei Soveja.
sursa – https://www.facebook.com/primariacomuneisoveja
Articolul precedentE oficial: Universitatea din Iași va avea filială la Focșani. Vezi oferta educațională pentru 2021-2022
Articolul următorBăsescu și Macovei, părinții statului paralel. Dezvăluiri EXPLOZIVE ale fostului ministru de interne Doru-Viorel Ursu