Primăria Adjud suspendă activitățile comerciale din târgul săptămânal și impune taximetriștilor dezinfectarea mașinilor

 

Ieri, 11 martie 2020, la ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Adjud a avut loc ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență constitui la nivelul municipiului având ca principală team măsurile ce se impun la nivel local și national în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul COVID-19.

La finalul întâlnirii, la care au participat reprezentanți ai Poliției Municipiului Adjud, ai ISU Vrancea – Secția de Pompieri Adjud, ai Gării C.F.R. Adjud, ai Spitalului Municipal Adjud precum și directorii unităților de învățământ din municipiu, a fost adoptată Hotărârea nr. 1 ce cuprinde măsurile ce vor fi aplicate pe raza teritoarială a UAT Adjud pentru combaterea infectării cu noul coronavirus.

Dintre măsurile adoptate amintim:

 1. Începând de astăzi, 12 martie 2020, sunt suspendate temporar audiențele cu publicul ale primarului și viceprimarului municipiului Adjud. De asemenea, se suspendă activitatea de audiențe cu publicul și a secretarului general al municipiului Adjud, publicul putând transmite solicitările telefonic, la telefon 0237/641908 sau 0237/641911 sau prin intermediul mesajelor electronice, la adresa [email protected].
 2. Se sistează temporar activitățile economice din cadrul târgului săptămânal ce se desfășoară în fiecare zi de vineri atât în incinta Obor cât și pe străzile adiacente.
 3. Se suspendă temporar activitatea din cadrul creșei din municipiul Adjud.
 4. Toate unitățile de învățământ din municipiu vor fi dezinfectate.
 5. Sunt interzise antrenamentele și competițiile dedicate copiilor și juniorilor. Competițiile pentru seniori se pot desfășura, însă este interzis accesul în sală a publicului.
 6. Se vor amâna toate activitățile culturale ce ar fi urmat să se desfășoare în perioada 11.03.2020 – 31.03.2020 în incinta Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud.
 7. Se vor suspenda temporar toate activitățile în cadrul sălii de sport din municipiul Adjud.
 8. Se suspendă activitățile recreative sau cu caracter terapeutic colectiv la Centrul de Vârsta a III-a și la Centrul CARTHA din cadrul Direcției de Asistență Socială Adjud
 9. Se vor lua măsuri de siguranță sporite în cadrul punctelor de lucru ale Primăriei Municipiului Adjud și ale unităților subordonate. Accesul persoanelor din afara unității în toate punctele de lucru ale Primăriei Municipiului Adjud se va face exclusiv în spațiile destinate relației directe cu cetățenii, respectiv doar la parter, în holul principal al instituției. În sediul Primăriei Municipiului Adjud din str. Stadionului nr. 2 se va permite accesul un număr maxim de 2 (două) persoane care vor staționa pe holul instituției. În sediul Serviciului Taxe și Impozite Locale din str. Nicolae Bălcescu nr. 12 se va permite accesul unui număr de maxim 5 (cinci) persoane care vor staționa pe holul instituției. În sediul SPCLEP (Evidența Populației) din str. Vasile Alecsandri nr. 7 se va permite accesul unui număr maxim de 5 (cinci) persoane ce vor staționa pe holul instituției.
 10. Se vor lua măsuri de siguranță sporite prin intermediul unui agent de pază și se restricționează accesul publicului în sediul Direcției de Asistență Socială Adjud, depunerea și eliberarea de documente făcându-se exclusiv prin intermediul unui ghișeu.
 11. Personalul din cadrul Primăriei Municipiului Adjud și al unităților subordonate care intră în contact direct cu publicul va identifica dintre persoanele care se adresează acestora pentru soluționarea diferitelor probleme pe cele care au efectuat deplasări în afara țării în ultimele 15 zile folosind ca instrument de lucru modelul de tabel prevăzut în anexa 2 la Hotărârea nr. 5/29.02.2020 a Comitetului județean pentru situații de urgență Vrancea. Situațiile cu persoanele identificate vor fi transmise Direcției de Sănătate Publică Vrancea zilnic, la sfârșitul programului de lucru al fiecărei instituții.
 12. În situația persoanelor izolate la domiciliu, a căror evidență va fi comunicată de către Direcția de Sănătate Publică Vrancea, anchetele sociale se vor efectua telefonic și vor avea ca scop stabilirea situației efective cu privire la existența sau inexistența unui aparținător al respectivei persoane care să îi asigure alimentația, medicația și materialele de igienă necesare, precum și monitorizarea stării de sănătate. În situația în care nu există un aparținător, serviciile de procurare a medicației, alimentelor și produse de igienă vor fi asigurate prin SVSU Adjud, pe cheltuiala persoanei izolate la domiciliu, până în momentul în care, la nivel national, se stabilesc alte măsuri.
 13. Direcția de Asistență Socială Adjud nu va mai efectua anchete la domiciliu.
 14. Agenților economici din municipiul Adjud li se vor transmite recomandări în ceea ce privește dezinfecția frecventă a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat, precum și a altor suprafețe expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de uși, butoane de lift) precum și instituirea de măsuri privind evitarea aglomerărilor de persoane în spațiile comerciale.
 15. În spațiile cu aflux de persoane precum Gara Adjud, autogara Adjud, Piața Agroalimentară Adjud, voluntarii SVSU Adjud vor intensifica acțiunile de informare în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate publică dispuse la nivel national și local.
 16. În perioada 12.03.2020 – 31.03.2020 nu se vor mai aviza favorabil adunările publice din municipiul Adjud.
 17. Persoanele care efectuează activități de taximetrie pe raza municipiului Adjud vor avea obligația respectării regulilor și măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, respectiv vor purta măști faciale, mănuși chirurgicale și vor efectua dezinfecția habitaclului mașinii la fiecare capăt de cursă.

Toate măsurile luate prin Hotărârea nr. 1/11.03.2020 de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență constituit la nivelul municipiului Adjud au aplicabilitate imediată, începând cu data de 12.03.2020 până pe data de 31.03.2020, cu prelungire automată în funcție de evoluția situației. Este momentul de a ne demonstra nouă înșine că suntem o comunitate închegată, este perioada propice de a arăta lumii că avem o conduită exemplară de solidaritate. În definitiv noi, adjudenii, suntem o familie mare căreia îi pasă de fiecare membru al ei.Din acest motiv trebuie să acționăm cu toții responsabil în noul context epidemiologic și să respectăm întocmai câteva minime reguli de igienă și comportament, știut fiind faptul că noul tip de coronavirus înregistrează o rată mare de transmitere. Probabil mulți membrii ai comunității noastre s-au întors sau se întorc zilele acestea acasă. Considerăm că acest comportament nu trebuie condamnat, trebuie să le înțelegem motivele și să îi sprijinim cât putem, așa cum se obișnuiește într-o familie extinsă. Însă nu vom înțelege niciodată și nu vom tolera comportamentul iresponsabil al celor ce se întorc din zonele afectate și nu respectă măsurile impuse prin lege referitoare la intrarea în izolare la domiciliu sau la intrarea în carantină în momentul întoarcerii dintr-una dintre zonele afectate de noul coronavirus, libera circulație a acestora punând în pericol atât propria familie cât și comunitatea din care fac parte, este apelul făcut către cetățenii municipiului Adjud de către primarul Constantin Armencea, ce are și calitatea de președinte al Comitetului local pentru situații de urgență din Adjud.

Funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Adjud vor sta în continuare la dispoziția cetățenilor din municipiu cu respectarea măsurilor impuse de noua hotărâre. La numărul de telefon 0237/641908, interior 215, un funcționar al Primăriei Municipiului Adjud stă la dispoziția publicului adjudean, în timpul programului de lucru, cu răspunsuri la întrebări referitoare la măsurile instituite la nivel local și național în vederea combaterii extinderii zonelor afectate de noul coronavirus.

 

Articolul precedentULTIMA ORĂ Noi percheziții acasă la primarul orașului Panciu – Iulian Nica va fi dus la Parchet pentru audieri
Articolul următorULTIMA ORĂ Primarul din Panciu, Iulian Nica (PSD), a fost reținut pentru suspiciuni de corupție