La data de 12.06.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila împreuna cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brăila au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare în municipiile Brăila, Constanța și Focșani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, în formă continuată și proxenetism, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea, determinarea şi exploatarea sexuală a mai multor tinere ce provin din familii dezorganizate, dintre care 3 minore, în vederea obținerii de foloase materiale. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, tinerele au fost racolate prin inducerea în eroare (inițiind cu acestea false relații de iubire) și, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, au fost adăpostite în mod repetat în diferite locuințe din municipiile Galați, Brăila, Focșani și Constanța, unde au fost exploatate prin obligarea la practicarea prostituției. Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate 12 telefoane mobile, un laptop, sumele de 10.882 de lei și 50 de euro.

La data de 12.06.2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore față de cinci inculpați, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani,  urmând să fie prezentați Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila şi de jandarmi. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (sursa: DIICOT)

Articolul precedentFiscul avertizează: posibile fraude prin sms
Articolul următorSURSE Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, viitor ministru al Economiei într-un guvern PNL