Patronul magazinului din incinta Penitenciarului Focșani a fost trimis în judecată pentru că a mituit un ofițer din cadrul instituției pentru a închide ochii la mărirea prețului – în afara contractului – la produsele vândute.

La data de 31 ianuarie 2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a administratorului unei societăți comerciale pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 29.10.2018, inculpatul a oferit suma de 5.000 lei unui ofițer din cadrul Penitenciarului Focșani, solicitându-i să nu-și îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea unui contract de locațiune din anul 2018 pentru funcționarea unui punct de lucru comercial în incinta penitenciarului. Practic, ofițerul de penitenciar ar fi trebuit să-l avantajeze prin aprobarea majorării prețurilor produselor pe care societatea administrată de inculpat le comercializa prin intermediul magazinului.

Dosarul a fost constituit ca urmare a unui denunț formulat la nivel Serviciului Județean Vrancea, denunț ce a fost  înaintat spre competentă soluționare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

În instrumentarea cauzei, procurorul a fost sprijinit de ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vrancea.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Tribunalul Vrancea, se arată într-un comunicat al DGA Vrancea.

Articolul precedentL-a urmărit Poliția până a intrat în gardul unei case, beat fiind și fără permis, cu mașina
Articolul următorAmenzi de peste 4300 de lei pentru taximetriștii focșăneni, în câteva ore