“Nu de puține ori am întâlnit oameni care nu m-au crezut când le-am spus că voi fi pilot.”
Ea este Anca Năstase, prima studentă pe locurile de piloți alocate Inspectoratului General de Aviație, în cadrul Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă”.
“Totul a început când am avut ocazia să vorbesc cu o colegă, pilot în cadrul Ministerului Apărării Naționale, care tocmai ce absolvise Academia Forțelor Aeriene. Discuțiile purtate cu ea mi-au trezit curiozitatea pentru acest domeniu.”
Inițial, a optat pentru Universitatea Politehnica București, unde a promovat cu brio examenul de admitere, însă, înainte de începerea primului an de studiu, a renunțat pentru a-și îndeplini visul … AVIAȚIA. Studentă în anul III, Anca vorbește cu multă pasiune despre viața de student și despre planurile de viitor. “Este foarte important să ai o pregătire solidă. Aici am ocazia să mă formez atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Atât profesorii, cât și colegii mă inspiră să devin din ce în ce mai bună în acest domeniu. Știu că nu va fi ușoară viața de pilot, mai ales pentru femei, însă merită orice efort. Sunt mândră de faptul că, alături de celelalte colege din țară, dovedim că și femeile pot practica această meserie.”
Felicitări, Anca! Ne mândrim cu tine! (Inspectoratul General de Aviație al MAI)
Articolul precedentPrințul Nicolae al României, la cules de cireșe în Vrancea
Articolul următorCulisele Statului Paralel – VIDEO – Interviu exclusiv cu Ovidiu Tender, dezvăluiri șoc – Totul despre relația cu Maior și Bica