Pompierii militari au fost alertați astăzi, 27 iulie, în jurul orei 03:40, despre izbucnirea unui incendiu la o hală de depozitare produse şi preparate din carne, situată la ieșirea din municipiul Focșani spre Odobești.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În sprijinul pompierilor militari a acționat și SVSU Odobești cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă. La momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta generalizat cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, cuprinzând întreaga clădire.
 
Ulterior, la locul evenimentului s-a deplasat şi un buldoexcavator. După 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars: o hală construită din panouri termoizolante (tip sandwich), în suprafaţă de 400 mp, 100 t carne, 1 motostivuitor şi o liză electrică (utilaj pentru manipularea paleţilor).
Datorită eforturilor depuse de pompierii militari au fost salvate din calea flăcărilor 2 hale şi o clădire de birouri, aflate în imediata vecinătate.
Incendiul a prezentat un risc ridicat de pericol deoarece lângă hala cuprinsă de flăcări se afla un rezervor cu GPL, care alimenta instalaţiile tehnologice.
 
Din cercetările efectuate, cauza probabilă care a generat evenimentul a fost efectul termic al curentului electric la un tablou de măsură şi control lăsat sub tensiune nesupravegheat.
 
Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
 
Imagine
Imagine
Imagine
Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 31. Esca și fantasmagoriile Covid-19
Articolul următorLudovic Orban, despre reintroducerea STĂRII DE URGENȚĂ: ”Încercăm să luăm măsuri punctuale”. Unde se impune purtarea măștii în aer liber