Ioan Niculae, omul de afaceri care susţine financiar şi echipa Astra Giurgiu, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare într-un dosar de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. El este nașul de cununie al primarului Focșaniului, Cristi Misăilă (PSD). Acesta l-a cununat, în luna septembrie, pe edil, cu Lucreția Dumbravă, fosta amantă a șefului CJ Vrancea, Marian Oprișan. 

Decizia luată de magistrații Tribunalului București nu este definitivă. Ioan Niculae este şi patronul grupului Interagro. În același dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al CJ Brăila și fost președinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influență.

Reamintim, în 2 aprilie 2015, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe patronul grupului SC Interagro SA Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare în doarul „Mită la PSD”. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac, la doi ani şi şase luni cu executare.

La 15 iulie 2016, Ioan Niculae a fost eliberat condiţionat.

Articolul precedentULTIMA ORĂ Bilanțul accidentului de pe E85: 4 răniți ușor
Articolul următorCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: „Sunt de acord doar în aceste condiții”