Eficiență pur românească și la monumentul Unirii, din centrul municipiului Focșani. Lucrările demarate anul trecut nu se vor finaliza nici până la 31 decembrie a.c. Și, în plus, vom da mai mulți bani decât s-a licitat inițial. Firmei care execută lucrările de reparații la acest obiectiv, SC Cover Grup Construct din Afumați, nu i-au ieșit socotelile (sau profiturile, împărțeala) și a mai solicitat bani de la autoritățile locale, chipurile pentru lucrări suplimentare (de care niște ”profesioniști” nu aveau habar de la început). Acestea constau în montarea unor plase sudate pentru consolidarea obeliscului, cămășuire cu mortar de ciment, se va reface centura din beton lipsă și curățarea plăcilor de granit. Pentru aceste lucrări, firma a mai cerut 130.000 de lei, care se adaugă sumei alocate inițial, de 376.000 lei. În total, cu proiectare, avize, diriginție de șantier, lucrări propriu-zise etc, vom scoate din bugetul local 566.000 de lei. Proiectul de hotărâre privind suplimentarea fondurilor pentru repararea obeliscului a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Focșani de miercuri, 31 octombrie.

Monumentul din Piața Unirii a fost într-un proces de reparaţie şi în anul 2011, dar specialiştii spun că atunci s-a intervenit doar pentru restaurarea basoreliefului din bronz şi cosmetizarea granitului roşu. Experţii care au studiat monumentul susțin că obeliscul a fost afectat de apă şi umezeală, lucru care a favorizat apariţia unor formaţiuni vegetale parazite, precum muşchi şi licheni. Monumentul Unirii este opera sculptorului Ion Jalea și a fost ridicat în anul 1976.

Articolul precedentPARADOXAL: Fratele primarului Misăilă, care spune că Diaspora se întoarce buluc acasă, muncește în Italia din anul 2000
Articolul următorCocardele și fasolea cu cârnați, de Ziua Națională, mai scumpe anul acesta decât anul trecut