În urmă cu câteva zile, o agenție de imobiliare a scos la vânzare hotelul Unirea din Focșani. Prețul solicitat este de 3,7 milioane de euro, conform anunțului postat pe rețeaua OLX.

”RE/MAX Golden Home va propune cea mai buna oportunitate de investitie din judetul Vrancea. Fiind una dintre unitatile de cazare cu traditie din municipiul Focsani si amplasat in Piata centrala a orasului, Hotelul Unirea ” EMBLEMA MUNICIPIULUI FOCSANI ” isi asteapta proprietarul. Piata centrală a Focsaniului are o istorie zbuciumată şi reprezintă poate cel mai bine modul în care s-au succedat la putere regimurile politice din Romania ultimului secol.
Complexul arhitectural Piaţa Unirii unde se afla si Hotelul Unirea din Focşani este situat pe vechiul hotar dintre Ţara Românească şi Moldova. În centru, este amplasat Obeliscul Unirii, operă a unui colectiv de artişti condus de sculptorul Ion Jalea. Hotelul are fundatii din beton armat, peretii din zidarie de caramida, cu structura de rezistenta cu cadre lamelare si centuri din beton armat, fiind construit sa reziste la un seism cu magnitudinea de 9 grade. Constructia are regim de inaltime S+P+8 ET acestea fiind organizate astfel : SUBSOL (spatiu tehnic, centrala termica, adapost protectie civila, spalatorie, uscatorie, calcatorie, depozite echipament tehnic, grup sanitar femei – barbati ) ; PARTER (receptie hotel cu zona de asteptare, post trafo, sala festivitati, restaurant, birouri, grup sanitar) ; ETAJELE 1-8 – Capacitatea de cazare este de 213 locuri cu 5 apartamente, 98 camere cu 2 locuri si 7 camere cu 1 loc. Proprietatea este amplasata pe un teren de 3303 mp avand o suprafata construita la sol de 1746 mp, mai dispune de doua spatii comerciale cu deschidere la Bulevardul Unirii ( Magazin de haine si Petshop ) . Proprietatea dispune de numeroase beneficii, fapt pentru care o pozitioneaza in topul investiilor pe piata hoteliera.
Va invitam sa descoperiti potentialul acestei proprietati.”, scrie în anunțul de vânzare.

Nu este prima dată când omul de afaceri Vasile Bogdan încearcă să vândă hotelul din centrul Focșaniului. În urmă cu circa doi ani a fost aproape de a vinde hotelul, de care erau interesați și niște investitori străini. Tranzacția nu s-a mai finalizat.

Articolul precedentÎn comuna Răcoasa, portretul dictatorului Ceaușescu e pus la loc de cinste, vis-a-vis de primărie
Articolul următorNOAPTEA MINȚII Primarul Misăilă vrea patinoar printre copaci, la Focșani