Fostul primar al comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost acuzat de procurorii DNA că a diminuat bugetul Uniunii Europene cu aproape 6.000 de euro, nu va mai putea candida timp de cinci ani – au stabilit magistrații – va presta 90 zile de muncă în folosul comunității și 4 ani de probatiune, iar încălcarea unei dintre măsurile impuse va duce obligatoriu la transformarea pedepsei din suspendare în executare.

Totul a început în anul 2009, când acesta şi-a făcut un PFA (persoană fizică autorizată) pentru a încasa bani europeni în agricultură.

Vulpe a depus 3 cereri de plată, deși între timp radiase PFA-ul. A primit însă subvenția anuală pentru teren, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale.

Problemele au fost descoperite de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, care au sesizat ulterior Direcția Națională Anticorupție, iar totul s-a finalizat cu trimiterea primarului în judecată.

La alegerile din 27 septembrie 2020 a obținut un nou mandat de primar, deși toată comuna știa de problemele sale cu legea. Instanța l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, fiindu-i retrase unele drepturi, inclusive cel de a deține o funcție cum e cea de primar.

Prin sentință, primarul e obligat să muncească în folosul comunității fie la primărie, fie la școală. Odată cu încetarea mandatrului său, în comuna Tănăsoaia vor fi din nou alegeri pentru primar.

Romeo Vulpe era primar al comunei din anul 2000, iar în septembrie 2020 câștigase cel de-al șaselea mandat.