Războiul în instanță între fostul director Regional Dobrogea, Mugurel Mălureanu, fost consilier municipal la Focșani și șef la Garda Financiară Vrancea, este departe de a se fi încheiat. Cu toate că Mălureanu a beneficiat de o decizie favorabilă în instanță, în luna mai, de repunere pe funcție și de plata salariilor restante, în dosarul cu SC Asirom VIG SA, acest lucru nu s-a întâmplat. După cum a declarat Mălureanu, ”după reintegrarea pe funcție, stabilită de o instanță judecătorească, am fost, din nou dat afară”. ”Am fost notificat să mă prezint la locul de muncă începând cu data de 20 mai 2019, iar în data de 24 mai 2019 am notificat reprezentanții societății despre solicitarea de punere în executare a sentinței civile 187/2019 și anume să îmi fie plătite despăgubirile egale cu salariile indexate și majorate cu începere de la 1 martie 2018 și până la efectiva reintegrare”, susține Mugurel Mălureanu.

Mai mult, acesta a descoperit că societatea nu i-a plătit către stat contribuțiile sociale pentru veniturile salariale pe care le-a obținut la judecată. În acest sens, acesta a depus cereri către instituțiile publice abilitate, în speță Direcția de Finanțe, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a sesiza firma de asigurări de ilegalitate. ”Societatea a îndeplinit parțial măsura dispusă prin sentința civilă 187/2019, mi-a achitat veniturile nete pe perioada martie 2018-mai 2019 și cheltuielile de judecată, însă cu toate ca mi-au reținut integral contribuțiile datorate conform legii , nu și-au îndeplinit obligațiile legale de a declara și vărsa contribuțiile de asigurări sociale de sănătate, pensie și impozitul pe venituri din salarii către Bugetul statului, prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și Legea 227/2015 privind Codul Fiscal care prevăd obligația angajatorului de a reține și vărsa contribuțiile datorate ce decurg din contractul de muncă. Pe această cale, am solicitat instituțiilor publice abilitate verificarea faptelor semnalate și dispunerea măsurilor legale pentru a putea beneficia de drepturile mele legale și constituționale”, mai susține Mugurel Mălureanu. ”Consider că această situație creată este o încălcare gravă a drepturilor mele constituționale și o să explorez toate oportunitățile aflate la dispoziția mea pentru a rectifica prejudiciul grav financiar, cât și cel de imagine”, conchide Mălureanu. Contactați telefonic pentru a comenta cazul neachitării drepturilor unui fost angajat, reprezentanții societății nu au răspuns apelurilor reporterilor noștri. Dacă vor dori ulterior, le vom consemna punctul de vedere.

Articolul precedentVIDEO În timp ce Arafat inaugura stații ISU în Vrancea, păncenii se intoxicau cu fum de gunoi ars iar primarul Nica felicita pompierii
Articolul următorDNA l-a trimis în judecată pe fostul primar al Focșaniului, Decebal Bacinschi