La data 26 aprilie 2021, Curtea de Apel Galați a desființat în întregime sentința penală a Tribunalului Vrancea și, în rejudecare, a condamnat o fostă asistentă medicală la  pedeapsa de 5 ani și 4 luni închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influență în formă continuată.

Hotărârea instanţei este definitivă.

În fapt, inculpata, în perioada 2016-2017, a pretins şi primit sume de bani  de la mai multe persoane, promiţând că-şi va exercita pretinsa influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Spitatului Județean Focșani, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Vrancea şi Comisiei de expertiză asupra capacităţii de muncă, pentru urgentarea unei intervenții chirurgicale, reprogramarea într-un termen mai scurt la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere și admiterea unei contestaţii asupra deciziei de încadrare în grad de invaliditate.

Totodată, menționăm faptul că inculpata a mai fost cercetată în trecut pentru fapte similare, într-un dosar penal în care ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea au desfășurat activități de cercetare penală, dosar penal ce a avut ca finalitate condamnarea inculpatei la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani.

 sursa – DGA 

Articolul precedentRealitatea de lângă tine – Daniela Constantin își crește singură cei 4 copii. Adolescență furată de sărăcie
Articolul următorIa pastila SRS! România educată și-a pus poalele în cap