De Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis a semnat decrete de decorare pentru o serie de ofițeri străini și români. Printre cei decorați de președintele României se numără și general-locotenent în rezervă, Virgil Bălăceanu. ”În semn de apreciere pentru contribuţia importantă adusă statului şi poporului român, a rezultatelor remarcabile obţinute în serviciul militar, precum şi pentru sprijinul acordat la ridicarea prestigiului Armatei României şi promovarea imaginii instituţiei militare, Președintele României a conferit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, de pace, domnului general-locotenent în rezervă Bălăceanu I.Virgil”. se menționează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

General-locotenent Virgil Bălăceanu are 62 de ani și a trecut în rezervă în 2013, printr-un decret semnat de președintele României de la acea vreme, Traian Băsescu. Generalul Virgil Bălăceanu a ocupat funcții importante în unitățile militare ale armatei române precum și în structurile NATO. Acesta a fost șef de stat major la Brigada 282 ”Unirea Principatelor” din Focșani în perioada 1998-2000. La alegerile parlamentare din 2016, generalul Bălăceanu a fost pe primul loc pe lista de candidați ai Partidului Alianța Noastră România (președinte Marian Munteanu) pentru Camera Deputaților, în județul Vrancea.

Articolul precedentDosare penale pentru doi șoferi din Vrancea, prinși băuți în județul Bacău
Articolul următorSCANDAL ÎN PARLAMENT Deputatul liberal Ion Ștefan i-a zgâlțâit scaunul deputatului poreclit „Ciordache”