În această dimineață, în intervalul orar 06:00–10:00, poliţiștii rutieri au desfăşurat o acţiune pe raza județului Vrancea, pentru verificarea legalității transportului de persoane. Un bărbat a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier în timp ce conducea un autobuz, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane (inclusiv cele destinate transportului de elevi) efectuate cu autovehicule având mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto. De asemenea, polițiștii au verificat respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor. În cursul acțiunii au fost verificate 47 de autovehicule destinate transportului de persoane și 11 autovehicule destinate transportului de elevi. Întrucât au fost constatate unele nereguli, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 1200 lei. Totodată polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier.

Astfel, la ora 08.10, pe parcursul acțiunii pe linia verificării transportului rutier de persoane, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat un bărbat, în timp ce conducea un autobuz pe B-dul București din municipiul Focșani, aflându-se sub influența substantelor psihoactive. În urma urma testului preliminar efectuat la Spitalul Județean Vrancea, rezultatul a fost pozitiv la consumul de THC (cannabis). În momentul depistării, bărbatul efectua transport public de persoane din mediul rural către municipiul Focșani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Astfel de acțiuni vor fi efectuate de polițiștii vrânceni în permanență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. (IPJ Vrancea)

Articolul precedentFlorin Zamfirescu, la „Culisele Statului Paralel”: Pentru mine, România e un hoit din care toți se bat să mai ia câte o bucată
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET