UPDATE – Poliția Vrancea a transmis, în urmă cu puțin timp, un comunicat în care anunță că un bărbat internat la Spitalul Județean Focșani ar fi încercat să se arunce de la etaj. Oamenii legii susțin că pacientul s-ar fi manifestat agresiv și a fost nevoie de intervenția mai multor persoane pentru a-l liniști. O asistentă care ar fi fost lovită de pacient a depus plângere penală, iar polițiștii au deschis un dosar penal.

Fiica pacientului are propria versiune asupra cazului: ”Luni dimineață, tatăl meu a fost luat cu ambulanța și dus la urgență la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani cu probleme respiratorii și oxigen scăzut. De acolo a fost internat pe secția Pneumologie, unde i s-a luat telefonul, au vrut să îl lege de mâini și de picioare, la care el a reacționat zicând că vrea să sune poliția. Asistentele au chemat jandarmii, care l-au trântit la pământ, au dat cu picioarele în el și i-au pus cătușe. În tot acest timp, nu am fost contactați de nimeni. Noi am încercat să-l sunăm până a doua zi dimineață, fără niciun răspuns. Am fost nevoiți să sunăm la spital. De acolo ni s-a spus că nu mai este la Pneumologie, ci la terapie intensivă. Nici acolo nu am putut vorbi cu el, că era sedat și păzit ca la închisoare. Astăzi (09.06.2022), a fost externat cu aceeași problemă de oxigen scăzut și pe deasupra cu durere de șold (abia se ridică), cu durere la un braț și o frumusețe de vânătaie pe burtă. Așa sunt tratați oamenii în spitalele din România în anul 2022. Mai bine morì acasă de boala pe care o ai decât să te mai chinuie și alții mai rău ca pe animale. Rușine să le fie și Dumnezeu să-i ajute după inima pe care o au!”, a scris Adriana Borchină pe Facebook.

La rândul lor, reprezentanții Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” au dat un răspuns, tot pe Facebook: ”Urmare a postării din mediu on-line a dnei Adriana Borchină, în care ne sunt aduse acuze grave cu privire la îngrijirile acordate tatălui dumneaei in Secția Pneumologie, venim cu următoarele clarificări:

– pacientul a fost internat în secția Pneumologie, în data de 6.06.2022 prin UPU. La prezentarea în UPU, pacientul avea insuficiență respiratorie manifestă, era somnolent și coopera cu dificultate.
– în cursul serii, pacientul a devenit brusc agitat, necooperant, violent si a agresat asistenta de salon, căreia i-a cauzat leziuni traumatice în zona feței si a gâtului, iar apoi a încercat să se sinucidă, încercând să sară de la una dintre ferestrele secției.
 s-a sunat la 112 (apelul a rămas înregistrat)si in urma intervenției echipajului de politie, a medicului psihiatru de gardă si a personalului medical, care au încercat in repetate rânduri sa convingă pacientul sa nu plonjeze in gol, s-a reușit imobilizarea, contenționarea și sedarea acestuia;
– pentru a nu pune in pericol viața pacientului si a personalului medical, s-a decis mutarea acestuia cu un echipaj SMURD în secția ATI, pentru supraveghere si continuarea îngrijirilor medicale;
-după ameliorarea stării de sănătate a pacientului, acesta a fost externat in 09.06.2022 cu recomandare de oxigenoterapie la domiciliu si s-a oferit transport asistat prin serviciul județean de ambulanță, însă familia a insistat pentru transport prin mijloace proprii;
– asistenta medicală agresată a avut nevoie de îngrijiri medicale și se resimte psihic și fizic în traumei suferite. Serviciul de Medicina Legala Vrancea i-a eliberat certificat medico-legal.
– Spitalului Județean de Urgenta Sf. Pantelimon Focșani va depune plângere penala împotriva pacientul agresiv.”, este mesajul scris, pe Facebook, de Spitalul Județean Focșani.