Detalii bombă în cazul exploziei de la Calimanesti. Mugurel Laicu, responsabilul cu Securitatea muncii, era demis de 3 saptamani la momentul producerii deflagratiei in urma careia 4 persoane si-au pierdut viata

„Situatia e mult mai complexa. Vorbim despre o responsabilizare a conducerii CNAIR la nivel national, cat si a lui Sorin Grindeanu. Decizia desemnarii DRDP ca supervizor ii apartine exclusiv directorului CNAIR, Cristian Pistol, ordinul fiind emis in data de 2 februarie.

Seful DRDP Iasi s-a autopus sef ca sa ia acele bonusuri pe fonduri europene. Lucrarea era pe fonduri UE. 

Ulterior seful a declarat ca a demisionat din funcția de coordonator al echipei de supervizare a lucrarilor de pe autostrada A7 incă din luna mai, dupa ce pe numele sau a fost  declansata o ancheta penala.

DRDP Iasi au birorui la 250 km distanta (de santierul A7 din Vrancea Bacau), in conditiile in care  responsabilul sef care supravegheaza santierul ar trebui sa fie acolo si sa vada ce se intampla.

Andrei Beilic e si el mebru PSD ca si Mugurel Raicu, numai ca el e la Botosani. Beilic era demis din august pentru fapte de coruptie. Isi facuse o firma care santaja companiile privind avizelor firmelor (cu sediile avand deschidere la drumul national – n.r.). 

E o increngatura chiar sub nasul lui Grindeanu si a CNAIR.

Momentul EXPLOZIEI de la Călimănești. S-a format o bilă de foc, exact ca la Crevedia – VIDEO

Membrii de partid, colegi cu Grindeanu, cu dosare penale. Asteptam ca procurorii sa faca lumina in acest caz. E foarte  clar ca responsabilitatea e la cel mai inalt nivel si ajunge pana la Bucuresti.

Pe majoritatea lucrarilor la firma UMP nu exista dirigentie de santier. CNARI spun ca e legal acest surogat. In aceasta seara, la Culisele Statului Paralel, voi avea in exclusivitate discutii de pe grupurile firmei. Oamenii lucreaza pana la 15 ore, e posibil ca si surmenajul sa fie una dintre cauze (care a dus la producerea tragediei – n.r.). Oamneii mai spun si ca nu lucreaza profetionisti acolo (…). 

E foarte clar ca din informatiile pe care le avem s-a stiut atat la nivelul CNAIR, cat si la minister ca nu se respecta legea”, a afirmat Anca Alexandrescu, moderatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS.

Citeste si Transgaz, primele informații despre explozia de pe șantierul Autostrăzii Moldova: „Constructorul lucrării nu a respectat prevederile”

Articolul precedentLa ce vârste sunt oamenii cei mai fericiți – Specialiștii au aflat răspunsul – Iată cum evoluează starea de bine
Articolul următorZodiile care NU trebuie să facă afaceri sau operațiuni financiare în acastă săptămână – Riscă să ajungă în pragul falimentului