Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei a dispus trimiterea în judecată a lui Decebal Gabriel Bacinschi, fost primar al municipiului Focșani, și Mariei Costin, fost șef la Serviciul Investiții din cadrul Primăriei Focșani. Decebal Bacinschi este acuzat de săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Maria Costin este trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Procurorii DNA susțin, în rechizitoriu, următoarele:
”În perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focşani, cu intenţie, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul „Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii – Municipiul Focşani” şi ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat. În ambele situaţii, edilul a acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă.
În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Costin Maria-Cristina, care, în calitatea de şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focşani, a întocmit şi avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv şi ulterior pentru efectuarea plăţilor. De menţionat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată. Primăria Municipiului Focşani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în prezentul dosar penal. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.”
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentFostul director al Asirom, Mugurel Mălureanu, acuză firma de asigurări că nu i-a plătit contribuțiile sociale
Articolul următorMamă și fiică din Vizantea-Livezi, atacate de urs