Joi, 25 aprilie 2019, în jurul orei 13,15, s-a constat că deţinutul Constantin Ionuț Răzvan, în vârstă de 25 ani, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tâlhărie calificată, fără antecedente penale, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localității Dumbrăvița. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim semideschis și desfășura activități lucrative la Pepiniera Ocolului Silvic  Focșani din localitatea Dumbrăvița.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112.  De asemenea puteţi contacta Penitenciarul Focşani la numerele de telefon 0237/258707 sau  0749097361 – cms. șef Gură Georgeta purtătorul de cuvânt al unităţii, e-mail: [email protected]

Semnalmente

Înălţimea (cm):  180 Tipul sprâncenelor: stufoase
Tipul frunţii: Îngustă ridată Tipul bărbii: barbă rasă
Tipul nasului: convex Tipul mustăţii: nu poartă
Tipul ochilor: verzi Tipul corpolenţei: atletică
Tipul gurii: mijlocie    
Tipul bărbiei: plată    
Tipul urechilor: mari  lipite    
Tipul feţei: ovală deschis    
Tipul părului: şaten întins    

 

Sursa: Penitenciarul Focșani

Articolul precedentMedalii de aur, argint și bronz pentru adolescenții pasionați de matematică din Vrancea
Articolul următorFiltre de poliție pentru prinderea deținutului evadat