În ședința de joi, Guvernul va aproba acordarea unor ajutoare de urgență pentru familiile și persoanele grav afectate de evenimentul tragic produs în Crevedia. Bilanțul negru a fost de 58 de victime, dintre care 3 morți, după exploziile succesive de la o stație GPL ilegală, produse sâmbătă, 26 august.

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, se vor acorda 2.000 euro pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în străinătate, 2.000 lei pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în România şi 1.500 lei persoanelor rănite, care au fost spitalizate şi externate.

De asemenea, pentru sprijinirea persoanelor singure şi familiilor ale căror locuinţe/gospodării şi bunuri au fost afectate de tragicul eveniment se vor aproba ajutoare de urgenţă, indiferent de veniturile acestora, cu sume cuprinse între 1.500 lei şi 10.000 lei, în funcţie de gradul de afectare a locuinţelor şi bunurilor.

Executivul urmează să aprobe şi acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.283.200 lei pentru sprijinirea unui număr de 306 familii şi persoane singure, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Marcel Ciolacu, interviu pentru Financial Times – Ce spune premierul despre bugetul României și exporturile ucrainene

Alte acte normative aflate pe agenda de lucru a Guvernului de joi, 31 august

Articolul precedentSărbătoare mare pentru români, pe 31 august: Brâului Maicii Domnului. Tradiții și credințe
Articolul următorȘtim toate echipele calificate în grupele UEFA Champions League! Cum arată urnele și când e tragerea la sorți