USR Vrancea este, din nou, ținta unui scandal intern, după cel din vară, în urma căruia fostul președinte al filialei județene, Cosmin Timofte, a demisionat. Recent, a izbucnit un nou scandal, de data aceasta avându-l în centru pe vicepreședintele USR Vrancea, Dan Nichita. Acesta este acuzat, de mai mulți colegi, care au înaintat un protest în Biroul Național al USR, că a fost membru în mai multe guverne, inclusiv în cel al PSD condus de Sorin Grindeanu. Mai mult, contestatarii spun că Nichita a mințit în adeziunea la partid, omițând faptul că a fost angajat al unui guvern contestat vehement de USR la vremea respectivă. De altfel, Dan Nichita poate fi caracterizat ca traseist, spun contestatarii, pentru că acesta a fost înscris, de-al lungul carierei politice, în 4 partide: PNȚCD, PDL, PNL și USR. Potrivit statutului USR, Nichita ar fi avut nevoie de o derogare specială pentru a intra în partid, însă, se pare, Nichita a primit un accept tacit.

Dan Nichita a fost primit în USR în luna martie a anului trecut, alături de Liviu Macovei. Acesta şi-a început cariera politică încă din 1996, la PNŢCD, de unde demisionează în 2000. Doi ani mai târziu acesta revine în politică şi se înscrie în PD, unde ocupă funcţia de vicepreşedinte până în 2005. Mai târziu, în 2007, Nichita îşi dă demisia din PD-L după ce este pus de Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, la care rezistă până în 2012, potrivit Adevarul.

Astăzi, cel mai probabil, se va lua o decizie în ceea ce-l privește pe Nichita, în Biroul Național al USR.
„Este o furtună într-un pahar cu apă iar rezolvarea nu poate fi decât statutară. S-a făcut o sesizare la Biroul Național, noi am transmis punctul nostru de vedere care va fi analizat astăzi. Nu avem nimic a obiecta, e dreptul dânșilor să conteste, eu nu am ce să-i reproșez domnului Nichita, am colaborat și colaborez bine cu dânsul în continuare”, a declarat președintele USR Vrancea, Mihăiță Lepădatu.
Contactat, Dan Nichita a recunoscut că a fost membru în Guvernul PSD Grindeanu, dar a specificat că doar câteva luni.
Recent, USR Vrancea s-a confruntat cu un amenințări cu un val de demisii, în semn de protest față de Dan Nichita.