Consiliul Județean Vrancea consolidează și restaurează Secția de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei, ”Casa Alaci”, situată pe Bulevardul Gării Nr. 1 din Focșani.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, iar valoarea totală a contractului este de 4,6 milioane lei. Finanțarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului, din fonduri europene și din bugetul național, este de 4,3 milioane lei (98% din valoarea totală eligibilă aprobată).
Prin această investiție se urmărește protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural al Județului Vrancea, obiectivul care va fi restaurat fiind clădire de patrimoniu, inclusă în lista monumentelor istorice.
 În cadrul proiectului vor avea loc mai multe lucrări de reabilitare, atât la interiorul clădirii, cât și în exterior. Fântâna care se află pe amplasamentul investiției, adusă aici în anul 1980 din altă locație, și care face parte din construcțiile ce au marcat prima alimentare cu apă a orașului Focșani, va fi restaurată și i se va reda funcțiunea inițială, aceea de “cișmea”, a anunțat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.
Casa Alaci a fost construită de o familie de târgoveți armeni. Realizată în stilul eclectic de la sfârșitul secolului al XIX- lea, această operă arhitecturală conferă o notă distinctă orașului. După 1945 clădirea a fost trecută în folosința județenei de partid a județului Putna, iar în 1951 clădirea a fost destinată înființării Muzeului de Istorie și Etnografie.