Ministerul Educației Naționale a organizat astăzi concursul de titularizare pe posturile din sistemul de învățământ. În Vrancea s-au înscris la examen, inițial, 468 de cadre didactice, mai mult decât anul trecut. Cu toate acestea, 120 de candidați au lipsit: 60 nu s-au mai prezentat și 60 au părăsit sala după ce și-au dat seama că subiectele sunt prea grele pentru ei. De remarcat că niciun candidat nu a fost eliminat din examen. În total, dascălii au susținut examenul de titularizare la 29 de discipline. Cei mai mulți candidați (similar anilor precedenți), 97, s-au înregistrat la învățământul preșcolar, 57 la învățământul primar, 41 la limba și literatura română, 24 la educație fizică și sport, 11 la matematică.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 24 iulie. ”Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului”, precizează Ministerul Educației Naționale.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice, organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie. În data de 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Articolul precedentCopil rănit de o mașină, în comuna Vidra
Articolul următorULTIMA ORĂ Pompierii au ”eliberat” un copil, blocat într-o mașină