Începând din 21 septembrie 2018, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Vrancea.                                                           La 21 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități din județ (Panciu, Vidra, Soveja și Năruja), iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Focșani. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră. Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Vrancea”.

IMPORTANT!

MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICAȚIA!
PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SĂ INTRE ÎN PANICĂ, NU ESTE O SITUAȚIE REALĂ, NU SE VA LUA NICI O MĂSURĂ (ADĂPOSTIRE, PĂRĂSIREA ZONEI, ETC.)

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Sursa: ISU Vrancea

Articolul precedentDupă ce a băut bine, un focșănean a plecat cu mașina la plimbare
Articolul următorO femeie a murit după ce mașina în care se afla a acroșat un cal