Pe 19 martie, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, susținea că a purtat discuții personale cu fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, pentru ca, în următoarea săptămână să ajungă, la Spitalul Județean Sfântul Pantelimon Focșani să ajungă un aparat de testare COVID19. Nici până astăzi acel aparat nu a ajuns, după cum recunoaște chiar conducerea Spitalului Județean Focșani, într-o informare publică. Singura unitate care deține acum un aparat de testare COVID19 este Direcția de Sănătate Publică Vrancea, aparat trimis de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății. Politicienii din Opoziție îl acuză pe baronul de Vrancea de populism și de minciună, solicitându-i să vină la ședințele Comitetului pentru Situații de Urgență și să lase politica deoparte, în această perioadă.

„Am făcut zilele trecute un apel la înțelegere și efort comun în lupta împotriva COVID-19. Din păcate, Oprișan și pesedeul său se comportă precum un înecat care se agață de orice, bagă pe oricine la fund în dorința de a scăpa. El trimite comunicate folosind cuvinte pe care nu le înțelege, iar primarul Focșaniului răspunde la adresele instituționale trimise de Instituția Prefectului prin scrisori deschise în presă. Chiar spunea un ziarist din presa centrală, care a sunat să se intereseze despre ceea ce se întâmplă aici, că nu a întâlnit această situație nicăieri în țară, că reacția virulentă a pesediștilor vrânceni este unică și de neînțeles. Oprișan vrea să profite de panica și frica inspirate de coronavirus și amestecă în lăturile aruncate fapte parțial reale cu unele care nu s-au întâmplat niciodată, asezonate cu jigniri care denotă un caracter mic, mic de tot. Baronul vrea să bage sub preș faptul că a refuzat să preia Spitalul Județean, pentru ca potlogăriile făcute acolo să nu fie sub jurisdicția lui. A refuzat să taie bani de la paranghelii pentru aparatură destinată spitalului, iar aceasta aparatură este încă sub semnul viitorului și incertitudinii, nu reprezintă un fapt concret. Despre fapte concrete vorbim atunci când spunem că Oprișan a numit la conducerea celui mai mare spital din județ un condamnat penal pentru furt, când spunem că nu a realizat corect și în avantajul cetățenilor niciun proiect, când spunem că are în derulare proiecte începute de peste zece ani, când spunem că el, în varianta mama sa, deține proprietăți de zeci de milioane de euro sau când spunem că Vrancea a ajuns depopulată și pe ultimele locuri la capitolul dezvoltare în timpul mandatelor sale. Nu mă aștept să înțeleagă ceva din ceea ce am scris. Va continua să-și verse otrava, să manipuleze și să încerce să-și asigure un nou mandat, de data asta pe spatele bolnavilor și morților noștri., a declarat senatorul PNL de Vrancea, Cătălin Toma.

„Lipsa de activitate îl face pe un vremelnic baron de Vrancea să elucubreze, la ceas de seară, când i se pun în fața ochilor nerealizările.

Furibund, aproape febril, acesta aruncă în dreapta și în stânga cu acuzații și insulte, pe care le reîncălzește, periodic, la adresa celor care nu-i sunt din aceeași familie, nici de partid, nici de corupți, nici de inculți și nici de mojici.

Este de neacceptat tonul pe care acest vremelnic baron roșu îl abordează în comunicări, uitând că țara și județul au nevoie de noi toți să depășim această situație.

El este baronul care nu are nicio jenă să se urce pe cadavrele din Colectiv pentru a-și acoperi incompetența, minciuna și lipsa realizărilor. Doar țineți minte cine este de vină pentru lipsa autostrăzii Moldova, investiție pe care baronul o promitea senin, mințindu-i pe focșăneni, la deschiderea Orășelului Copiilor în decembrie 2013?!
Este același baron care a mai promis aeroport și spital nou în Focșani!
Vorbim despre același om care a susținut un personaj reprobabil în fruntea Spitalului Județean, un personaj găsit vinovat pentru furtul din conservele sinistraților de la inundațiile din 2005.
Să ieși acum și să arunci cu noroi în dreapta și în stânga, asta este nerușinare!
Baronul roșu mai scuipă o dată în obrazul vrâncenilor din Diaspora, după ce i-a alungat în cele patru zări, sărăcindu-i, acum nu-i suportă într-un centru de carantină din oraș.
De ce se teme baronul?

Îl asigur de un lucru: Guvernul liberal, pe care îl hulește atât pentru că îi arată fața schimonosită pe care baronul o are de fapt, nu va precupeți niciun efort să aducă sistemului sanitar din Vrancea ceea ce are nevoie. Același Guvern liberal recunoaște munca și dăruirea medicilor, asistentelor medicale, ale infirmierilor și ale tuturor lucrătorilor din spitale, aflați acum în prima linie, iar pentru că își fac datoria indiferent de pericolul la care se expun, specialiștii vor fi recompensați, inclusiv financiar. Zilele acestea a ajuns, prin Ministerul Sănătății, la DSP Vrancea un aparat RT-PCR pentru testarea persoanelor care au simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

Un singur lucru spune adevărat baronul roșu în comunicarea sa: atât a putut face pentru comunitatea lui, atât și nimic mai mult! Recunoaște senin!

Cetățenii sunt singurii care vor judeca realitățile acestor zile, inclusiv pe cei care se ascund pe la conace, prin păduri și își petrec zilele pe la cumpărături departe de județul pe care ar trebui să îl conducă!

Multă sănătate tuturor! Inclusiv mamei baronului roșu…„, a declarat și deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan.

Articolul precedentULTIMA ORĂ Al doilea deces al unei femei din Vrancea, infectată cu Covid19
Articolul următorAnunțul Patriarhiei: Pelerinajul de Florii se suspendă. În noaptea de Înviere, credincioşii pot ieşi doar la ferestre, balcoane pentru a-și spune „Hristos a înviat!”