Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea au organizat și executat o acțiune pe linia depistării și verificării conducătorilor auto care desfășoară activități de transport rutier în regim taxi, precum și pe linia verificării autovehiculelor destinate transportului de persoane în regim taxi. Obiectivele urmărite în cadrul acțiunii au fost creșterea vizibilității poliției rutiere prin prezența activă a lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat și impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane în regim taxi.

În cadrul acțiunii au fost aplicate taximetriștilor, 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 4350 lei, din care 1 sancțiune pentru viteză, 11 alte abateri și o sancțiune la Legea nr.38/2003.

Totodată, Poliţiştii vrânceni au intensificat acţiunile, în acest sfârşit de săptămână, pentru reducerea accidentelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

În zilele de 8 și 9 februarie a.c., în intervalele orare 07:00-13:00 și 14:00-17:00, polițiștii Serviciului Rutier au organizat și executat o acțiune pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Acțiunea a  avut drept scop creșterea vizibilității poliției rutiere prin prezenţa activă a lucrătorilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, respectarea regimului legal de viteză și conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când depășesc limitele legale de viteză.

 

În cadrul acțiunii au fost aplicate 199 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 72000 lei, din care 133 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru consumul de alcool și 33 de alte abateri. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute 32 permise de conducere din care 28 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru consumul de băuturi alcoolice.

Foto cu titlu de prezentare, sursa: http://www.replicahd.ro/hunedoara-accident-intre-un-taxi-si-o-masina-de-politie/

 

 

Articolul precedentPatronul magazinului de la Penitenciarul Focșani – trimis în judecată pentru că a mituit un ofițer ca să mărească prețurile
Articolul următorControlul din Spitalul cu gândaci s-a lăsat cu … nici o sancțiune