Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul județean Anticorupție (S.J.A.) Vrancea au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus, la data de 29.06.2018, trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatei C.A.D., inspector scolar, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și  participaţie improprie la abuz în serviciu.

În fapt, la data de 30.03.2017, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, sesizarea prin care se arată faptul că, în calitate de inspector pentru învăţământul preşcolar în cadrul Inspectoratului Judeţean Vrancea, inculpata a falsificat (prin contrafacerea scrierii) „Foaia de răspuns” pentru o candidată și, în aceeași zi (04.11.2016), a înaintat foaia de răspuns falsificată şi borderoul de evaluare refăcut cu nota 7,625, coordonatorului comisiei și membrilor acesteia.

Pe baza acestor documente, candidata a fost declarată admisă de comisia judeţeană de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de Director şi Director Adjunct în Unităţile de Învăţământ Preuniversitar, desi,  în realitate, aceasta nu promovase examenul pentru ocuparea funcţiei.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii din cadrul S.J.A. Vrancea au desfășurat, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror, activități procedurale pentru administrarea probatoriului și finalizarea urmăririi penale. (comunicat Biroul Informare și Relații Publice al DGA)

Articolul precedentBăiat de 4 ani, lovit în zona inghinală de un altul de 12 ani
Articolul următorȘeful interimar al DNA are terenuri în Vrancea